torsdag 11 april 2013

Presentation av förstudien

Andra mötet med White Arkitekter om Nya Töjnaskolan hade vi i måndags förmiddag, den 8 april. Tyvärr hade ännu inte snön försvunnit men snart hoppas vi på att värmen letar sig upp till vår breddgrad.
Jag, Annika Ekman och Siv Kevin kom till mötet med mycket stora förväntningar. Idag skulle vi få höra hur arkitekterna hade tolkat in alla de synpunkter om hur vi från skolan vill se Nya Töjnaskolan.
Med på mötet var även Martin Nilsson, fastighetsstrateg från Barn- och utbildningskontoret, BUK och Anna Österman, utbildningsstrateg, även hon från BUK.
Niklas Singstedt,  en av arkitekterna, presenterade den förstudie som de hade arbetat fram efter vårt senaste möte. Förstudien beskriver hur de har uppfattat våra tankar och hur deras uppdrag från Barn- och utbildningskontoret och Trafik och fastighetskontoret,  för ny skola ser ut. I slutet av förstudien presenterades tre olika möjliga tankar om hur en ny skola skulle kunna se ut. Inte som byggnad utan mer om skolan ska vara en byggnad eller uppdelad i flera. Vi diskuterade de olika möjligheterna. Vi var överens om att en sammanhållen skola gynnar helheten, men att det i denna helhet ändå skulle finnas ett stort hjärta och några små. Vi diskuterade också att förutom en stor entré för de äldre så behövs flera mindre entréer för våra yngre elever och för förskolan.
Här nedan ser Du Siv, Annika och Anna,  alla tre djupt engagerade i förstudien som Niklas presenterade.
Många frågor kom upp och vi hade gärna suttit och pratat ny skola hela dagen. Vi avslutade mötet med många nya tankar och frågor. Nu ska vi tillbaka till skolan och läsa förstudien ännu noggrannare och komma med ytterligare synpunkter till Niklas innan fredag.
  Niklas visar här detaljplan och hur de har gjort en platsanalys över Tureberg och Töjnan.
                                     Anna och Martin studerar och lyssnar till Niklas dragning.

Nästa möte och därefter en ny rapport kommer den 23 april. Alla ni som läser min blogg, är välkomna att komma med Era tankar och synpunkter. Hur vill Du att Nya Töjnaskolan skall se ut, vilka funktioner tycker Du är viktiga? Skriv på bloggen eller kontakta föräldrarådet. Du är också välkommen att träffa mig på skolan.
Hälsningar och ha det bra tills nästa gång!
AnnicaA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar